Smanjen rod voća i povrća

Izvor: OkRadio.rs, 21.Jul.2014, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjen rod voća i povrća

Ovogodišnji rod povrća u Srbiji, prema procenama stručnjaka biće znatno niži od višegodišnjeg proseka od dva miliona tona. Sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije, Nenad Budimović, rekao je za da će ovogodišnji rod povrća u Srbiji biti niži od proseka, jer je većina zasada i plasteničke proizvodnje pretrpela velike štete tokom poplava.   Budimović je rekao i da trenutne vremenske prilike, visoka vlažnost kao i nagle temperaturne prome ne pogoduju povrću i uslovljavaju dosta veća ulaganja u dodatna tretiranja od bolesti i štetočina što će sve usloviti i znatno više cene ovih proizvoda.    Prema njegovim rečima, procene su i da će ovogodišnji rod...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Slabiji rod povrća u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 22.Jul.2014, 10:50

BEOGRAD, Ovogodišnji rod povrća u Srbiji, prema procjenama stručnjaka biće znatno niži od višegodišnjeg prosjeka od dva miliona tona. Sekretar Udruženja za poljoprivredu Privredne komore Srbije (PKS), Nenad Budimović, rekao ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.