Skupština Srbije o Statutu Vojvodine 19. maja

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije o Statutu Vojvodine 19. maja

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odložila je sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu Statuta AP Vojvodine za ponedeljak.

Sednica parlamenta prvobitno je bila zakazana za petaj, ali je Maja Gojković obavestila poslanike da će se rasprava o predloženom Statutu obaveti u ponedeljak, 19. maja, zbog proglašenja vanredne situacije u zemlji i situacije nastale usled poplava, saopšteno iz parlamenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Predlog Statuta Vojvodine prethodno je usvojila Skupština Vojvodine, a po završetku rasprave u republičkom parlamentu taj dokument se vraća u pokrajinski.  

Bilo je planirano da poslanici danas razmatraju izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. 

Prvobitno je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima bilo predviđeno da stare vozačke dozvole važe do 10. juna 2014, ali je predloženo da se taj rok produži kako bi se svim građanima omogućila blagovremena zamena dozvola.

Izmene tog zakona po hitnom postupku predložila je Vlada Srbije, kako bi zakon što pre stupio na snagu, s obzirom na to da bi više od milion građana bilo u obavezi da u veoma kratkom roku zameni vozačke dozvole izdate na starom obrascu.

Prema podacima MUP-a, 3.385.624 vozača poseduje staru dozvolu. Od januara 2011. godine, kada se počelo sa izdavanjem novih dozvola, izdato je 2.155.611 dozvola.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O Statutu Vojvodine ipak u ponedeljak

Izvor: Akter, 15.Maj.2014

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odložila je sednicu na kojoj će se raspravljati o Predlogu Statuta AP Vojvodine za ponedeljak

Nastavak na Akter...

Pastor: Posle Statuta sledi zakon o finansiranju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2014

Statut Vojvodine je u pokrajinskom parlamentu usvojen sa tročetvrtinskom većinom i očekujem da se to tako završi i u ponedeljak u republičkoj Skupštini. Smatram da je dobra odluka da se sednica republičkog parlamenta na kojoj treba da bude reč o Statutu APV, odloži za ponedeljak jer svakako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.