Sisku preti opasnost od poplave

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sisku preti opasnost od poplave

Bitka sa poplavama u Hrvatskoj se nastavlja pošto je vrhunac vodenog talasa prošao Karlovac a opasnost se pomerila ka području Siska, dok je u poplavljenim područjima Unsko-sanskog kantona BiH stanje danas nešto bolje nego juče, javili su mediji u Hrvatskoj i BiH.

U Sloveniji, gde je u bujici juče jedna osoba izgubila život, vodostaji reka stagniraju, ali je proglašen "crveni" alarm opasnosti u slivu Krke čije pritoke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rastu, dok se stanje uz obale Drave i Mure smiruje.

Odsek Civilne zaštite Prijedora saopštio je da je zbog izlivanja Sane i Gomjenice iz korita i prodora podzemnih voda u naseljima Tukovi, Raškovac i Gomjenica poplavljeno blizu 250 stambenih objekata a da je vodostaj Sane rano jutros bio 465 santimetara i niži je za 10 santimetara u odnosu na jučerašnji maksimum.

U poplavljenim naseljima nasipan je materijal i postavljane su vreće sa peskom, postavljeni su privremeni nasipi, a teritorijalna vatrogasna jedinica ispumpavala je vodu iz poplavljenih prostorija, prevozila stanovništvo čamcima u naselju Gomjenica i proveravala kritične tačke.

Gradski štab za vanredne situacije Prijedor proglasio je juče treći stepen pripravnosti zaštite od poplava.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.