Sirene zbog poplava u Karlovcu

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirene zbog poplava u Karlovcu

Zbog nabujalih reka u Karlovcu je na nekim mestima već došlo do plavljenja te su se oglasile sirene za opštu opasnost, a stari i nemoćni su evakuisani.

Kupa u Karlovcu navire i preko osam metara. Rastu i vodostaji ostalih karlovačkih reka. Na terenu je oko stotinu profesionalaca i još 200 dobrovoljaca, a dvadesetak starijih i nemoćnih je već evakuisano s područja koja su odsečena ili će to uskoro biti.

Građanima u ugroženim delovima podeljeno je 20 hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vreća s peskom. Gradonačelnik Damir Jelić se nada da se situacija iz septembra prošle godine neće ponoviti. "Ta voda samo navire, izvire, iz šahtova, od ko zna kuda, u sat vremena narasla je do ruba zida, a taj zid smo sad zazidali da nas brani od poplava", izjavila je jedna stanarka iz karlovackog naselja Logorište.

Zbog brzog rasta vodostaja Une, u Hrvatskoj Kostajnici proglašene su vanredne mere odbrane od poplava. U sisačkom Pokuplju na kritičnim mestima nasipi se pojačavaju vrećama s peskom. Rastu i vodostaji u Lici.

Još jutros su mnogi gradovi u Dalmaciji osvanuli poplavljeni, a bujice su tekle ulicama i nosile sve pred sobom.  U popodnevnim satima postalo je kritično i u Zagrebu. Poplavljena je šibenska riva, gradska biblioteka u Šibeniku, a takvo stanje je i u Vodicama i Tribunju.

U Dubrovniku su, zbog jake kiše, vatrogasci intervenisali više od 20 puta. I ostrvo Murter je celu noć bilo odsečeno od kopna, a obilne padavine najavljuju se i dalje na Jadranu. Kritično je i u zaleđu, zatvorene su ulice, u Kninu je voda ušla u neke kuće.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.