Sicilija na udaru uragana; ulice pretvorene u reke, šteta ogromna i nije kraj FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 27.Okt.2021, 23:54

Sicilija na udaru uragana; ulice pretvorene u reke, šteta ogromna i nije kraj FOTO/VIDEO

Rim -- Jug Italije se sprema za još dva dana razornih kiša i poplava dok redak mediteranski uragan zvani "Mediken" pustoši ovaj region.

U dosadašnjem nevremenu je stradalo dvoje ljudi, a sicilijanski zvaničnik Nelo Musumeci potvrdio je d aje danas nestala još jedna osoba.

Muškarac (53) je poginuo kada se njegovo vozilo zaglavilo u bijici u Kataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je ANSA.

Policija veruje da je on izašao iz vozila i pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pobegne pred nadirućom vodom, ali nije uspeo, a njegovo beživotno telo je naknadno pronađeno.

U sličnoj tragediji u nedjelju je 67-godišnji muškarac poginuo u Kataniji pošto mu je automobil ostao zaglavljen u vodi i mulju, a za njegovom suprugom se još traga.

Gradonačelnik Katanije Salvo Poglieze je pozvao stanovnike da ostanu kod kuće ako je to moguće. "Imali smo dva vrlo teška dana i proživeli smo dramatične momente", rekao je Pogliese. On kaže da se vremenski uslovi poboljšavaju, ali je i upozorio na lošu prognozu za sutra i prekosutra i kako je situacija prilično zabrinjavajuća. Izdata su crvena upozorenja na ostrvu Siciliji i u regiji u kojoj se nalazi grad Katanija, koji je već bio pogođen vremenskim nepogodama tokom cele nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.