Sibir, uspostavljena komunikacija sa jednim rudarom

Izvor: RTS, 05.Avg.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sibir, uspostavljena komunikacija sa jednim rudarom

Spasioci su uspostavili komunikaciju sa jednim od devet rudara koji su u petak ostali zarobljeni u poplavljenom rudniku dijamanata "Mir" u Jakutiji na istoku Sibira, javlja "Tas", pozivajući se na izvore u kompaniji "Alrosa", koja je vlasnik rudnika.
U trenutku kada je u jamu rudnika prodrla voda iz kamenoloma, u rudniku se nalazio 151 rudar, od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojih je 142 izvučeno na površinu, dok se nastavlja operacija spasavanja preostalih devet, navodi ruska agencija Tas.

Do poplave je došlo u jednom od rudnika ruske kompanije "Alrosa" na istoku Sibira, nakon što je oko 7.30 sati po griničkom vremenu u rudnik prodrla voda, saopštila je "Alrosa", najveći ruski proizvođač dijamanata, prenosi AFP.
Rudnik u Sibiru je jedan od najvećih ležišta dijamanata kompanije "Alrosa", koja je pod kontrolom države, napominje AP.
U međuvremenu, Tas je preneo da je iz rudnika uglja u oblasti Tandinski u republici Tuva u južnom Sibiru, zbog dima evakuisano skoro 90 rudara.
"Dim je primećen blizu ulaza, a od 93 rudara koji su u tom trenutku bili u rudniku, 86 je izvučeno na površinu, dok je sedam ostalo u bezbednoj zoni, kako bi održavali rudnik. Žrtava nije bilo", rekao je izvor iz ministarstva za vanredne situacije i dodao da su u rudnik poslate dve jedinice za spasavanje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesreća u rudniku u Rusiji, i dalje se traga za devet rudara

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2017

Potraga za devet rudara nastavlja se u rudniku dijamanata u gradu Mirni u Jakutiji, na istoku Sibira nakon što je u petak došlo do poplave u rudniku, prenosi AFP. ..Nakon nesreće 133 rudara su spasena , saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije..."Na površinu je izvučeno 133 ljudi",...

Nastavak na BKTV News...

Potraga za devet rudara na istoku Sibira

Izvor: OkRadio.rs, 05.Avg.2017

MIRNA - Potraga za devet rudara nastavlja se u rudniku dijamanata u gradu Mirni u Jakutiji, na istoku Sibira nakon što je u petak došlo do poplave u rudniku, prenosi AFP. Posle nesreće 133 rudara su spasena , saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. "Na površinu je izvučeno 133...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.