Sava raste kod Šida, vodostaj 400 centimetara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava raste kod Šida, vodostaj 400 centimetara

Vodostaj reke Save kod Jamene u protekla 24 sata porastao je za 35 centimetara i trenutno iznosi 400 centimetara. Trenutni nivo vodostaja daleko je od granice redovne odbrane od poplava koja se proglašava kada vodostaj dostigne 970 centimetara.

Trenutni vodostaj reke Save kod Jamene od 400 cm, nije zabrinjavajući iako ima tendenciju porasta, s obzirom da se redovna odbrana proglašava kod 970 cm. Meštani nakon poplava iz 2014. godine pomalo strahuju kada počenu obilnije kiše.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Od poslednje poplave u Jameni prošlo je skoro tri godine. Uništene kuće i objekti su obnovljeni a život u selu odavno se vratio u normalne tokove.

Miroslav Đokić, predsednik Privremenog radnog tela MZ Jamena kaže da

"Opština Šid svake godine donosi Operativni plan odbrane od poplava, koji predviđa mere i sredstva kojima se deluje da bi u slučaju poplava posledice bile što manje".

Izvršilac za poslove vanrednih situacija Opštine Šid, Snežana Momirski tvrdi da je

Opština Šid ujedno je i nosilac projekta prekogranične saradnje između Srbije i BiH čija je suština upravo adekvatan odgovor u situacijama elementarnih nepogoda kao što su poplave kroz delovanje sistema zaštite i spašavanja ljudi i imovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.