Sava probija granicu u Beogradu u četvrtak ili petak

Izvor: B92, 19.Mar.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava "probija granicu" u Beogradu u četvrtak ili petak

Beograd -- Vodostaj Save u Beogradu danas je 473 cm, a prema prognozama stručnjaka iz RHMZ, granica redovne odbrane od poplava biće "probijena" u četvrtak ili petak.

Da Sava opasno nadolazi vidljivo je i golim okom i svi koji su se danas prošetali do Ade Ciganlije mogli su da vide da je pitanje časa kada će voda u marini preplaviti biciklisticku stazu, piše "Blic".

Prema podacima RHMZ, vodostaj Save bi u petak trebalo da bude oko 503 centimetra, što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ipak daleko od granice vanredne odbrane od poplava na 600 cm. Kada je Dunav u pitanju, on raste nešto umerenije - u Zemunu je trenutno na "koti 512".

U petak bi Dunav trebalo da dogura do 545, odnosno pet centimetara ispod granice redovne odbrane od poplava (granica vanredne odbrane je na 650 cm), preneo je "Blic".

Podsetimo, Sava je u hrvatskoj probila višedecenijski rekord. U više opština proglašeno je vanredno stanje. Više o tome čitajte ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.