Saudijska princeza ruši predrasude o arapskim ženama

Izvor: Press, 15.Nov.2016, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijska princeza ruši predrasude o arapskim ženama

Princeza Amira Al Tavil (33) je, pored toga što je lepa, hrabra i samouverena žena, veoma aktivna na polju humanitarnog rada, ne samo na teritoriji Saudijske Arabije, već i širom sveta. Posetila je preko 70 zemalja koje imaju problema, kako bi shvatila šta bi mogla da učini da svet bude bolje mesto za život.
foto: kurir.rs
Amira je član i kreator više humanitarnih organizacija i napravila >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je sklonište u Zapadnoj Africi za sve ugrožene ljude, pomogla je žrtvama poplava u Pakistanu, otvorila je Centar islamskih studija na Univerzitetu u Kembridžu i bila je aktivna u pomoći ljudima u Somaliji.
 








Ona je prva žena u svojoj zemlji koja je odbila da nosi duge haljine koje prekrivaju celo telo i okrenula se evropskom stilu oblačenja i modi. Njen savremen izgled uvek prate elementi koji su specifični za njenu tradiciju.
 


Nisu samo modni stil i dobročinstvo ono što čini princezu Amiru izuzetnom, već i visoko obrazovanje koje je stekla na Biznis akademiji u SAD. Ona smatra da svaka žena u njenoj zemlji ima pravo da bira i da svoje snove pretvori u realnost.
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.