Sastanak Crvenog krsta u najhumanijem gradu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak "Crvenog krsta" u najhumanijem gradu

Pošto je iz Niša otpremljeno ubedljivo najviše pomoći ugroženima u poplavama, niški "Crveni krst" biće mesto sastanka sekretara ove organizacije iz gradova i opština koji su pretrpeli štetu.

Podsetimo, od 17. maja do 17. juna, oko 4.000 ljudi, 150 udruženja i 50 firmi iz Niša prikupilo je skoro 300 tona pomoći.

To je Niš stavilo na 1. mesto liste od 30 gradova i opština po količini poslate pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a do danas su hrana, voda, hemijska sredstva i odeća ugroženima poslati u količini od čak 500 tona.

- Navedeni podatak nas je kvalifikovao da budemo domaćini organizacija Crvenog krsta iz poplavljenih opština i gradova - kaže Stojan Prokopović, sektretar "Crvenog krsta" u Nišu.

Kako on dodaje, na sastanku, u četvrtak, 21. avgusta, biće reči o iskustvima lokalnih organizacija "Crvenog krsta" u odgovoru na aprilske i kasnije poplave.

Pomoć iz Niša dobili su Obrenovac, Svilajnac, Paraćin, Jagodina, Smederevska Palanka, Doljevac, Trstenik, Ražanj, Medveđa, Rekovac, Čićevac, Vladimirovci, Koceljevo, Lajkovac, Svrljig, Despotovac, Petrovac na Mlavi, Aleksinac, Kragujevac, Krupanj, ali i Doboj, Šamac i Brčko u Republici Srpskoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.