Šapčani ujedinjeni za Lanin prvi korak

Izvor: RTS, 07.Sep.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šapčani ujedinjeni za Lanin prvi korak

Šapčani su, i pored muka zbog poplava, uspeli da u akciji sakupe 60.000 evra kako bi pomogli devojčici Lani Jokić. Ona boluje od cerebralne paralize i još nije napravila prvi korak. Potrebna joj je operacija na klinici u Sent Luisu.

Sportisti, ugostitelji, bajkeri, muzičari, škole, vrtići – uključili su se u akciju pomoći maloj Lani. Organizovani su koncerti, priredbe, prodaja igračaka i narukvica. Šapčani su napravili brojne korake kako bi Lana napravila svoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvi.

Za put je sve spremno. Rezervisane su karte, u pasošu su vize. Obezbeđen je smeštaj za dvomesečno lečenje i dve operacije. Prva je zakazana za 30. septembar.

"Očekivanja su velika i nadam se da će to sve proći u najboljem redu, oni dosta obećavaju a mi im verujemo. Lana je idealan kandidat, tako da se nadamo da ćemo se vratiti sa isto tako širokim osmehom na licu", kaže Lanina majka Sonja Antić Jokić.

Zahvalni su i ponosni Jokići na svoje sugrađane. Nisu ni slutili da i pored krize, svoju brigu i muku mogu da podele. Akcija za Lanu ujedinila je ceo grad.

"Ljudi su nam dali podršku u svakom mogućem smislu – i finansijsku i moralnu. Naučili su nas jednoj lekciji poverenja, da treba verovati u velike stvari, treba biti human, treba se truditi i biti pravi čovek. Verujem, naravno, u Lanin prvi korak, da ćemo sledeće godine šetati ulicama našeg grada", kaže Lanin otac Marko Jokić.

Put Amerike uz Jokiće će krenuti i poruke brojnih drugara. Pre nekoliko dana Lana je napunila četiri godine. Svima se zahvaljuje na želji da joj pomognu. 
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šapčani za Lanin prvi korak

Izvor: RTS, 07.Sep.2014

Šapčani su, i pored muka zbog poplava, uspeli da u akciji sakupe 60.000 evra kako bi pomogli devojčici Lani Jokić. Ona boluje od cerebralne paralize i još nije napravila prvi korak. Potrebna joj je operacija na klinici u Sent Luisu...Sportisti, ugostitelji, bajkeri, muzičari, škole, vrtići –...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.