Saobraćaj orežan zbog poplava

Izvor: RTS, 03.Mar.2010, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj orežan zbog poplava

Zbog izlivanja pojedinih reka u Srbiji, zbog čega je saobraćaj u prekidu na nekoliko deonica. Posebno je otežan saobraćaj, na području Timočke i Negotinske krajine.

Na svim prilazima našem najpoznatijem zimskom turističkom centru, Kopaoniku, iz pravca Brzeća, Jošaničke banje i Rudnice ima snega na kolovozu 1 cm, tako da je i dalje obavezna zimska oprema.

Naglo otapanje snega  uticalo je na povećan broj odrona na putevima trasiranim duž nestabilnih kamenih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kosina. Poseban oprez savetujemo naročito duž Đerdapske magistrale na deonicama kod Dobre,na Boljetinskom brdu i u blizini Gornjeg Milanovca. Zatim na Ibarskoj i Jadranskoj magistrali kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru a posebno kroz Ovčarsko-Kablarsku klisuru. Vozite sporije na magistralnim putevima Novi-Pazar-Sjenica, i Kučevo-Majdanpek kod Blagojevog kamena. Ekipe putara su neprestano na terenu.

Aktuelna su klizišta na sledećim deonicama: na magistralnom putu Sušica-Vardište kod Mokre Gore i deonica Volujac-Kadinjača. Na putu Požega-Užice u Uzićima klizište je aktivirano kod skretanja ka Zlakusu.

Sanira se klizište na putu od Vrčina do Malog Požarevca poznatijoj kao Begaljičko brdo. Na autoputu Beograd-Niš kod mesta Ražanj izmenjen je rešim saobraćaja zbog aktiviranja klizišta.

Neprohodan je regionalni put Ribare-Vukanja-Prokuplje usled klizišta.

Na pojedinim deonicama saobraćaj je i dalje u prekidu zbog porasta vodostaja: na delu puta od Tomaševca ka Botošu zbog izlivanja reke Tamiš saobraćaj je u prekidu ugrozivši vezu magistralnih puteva Pančevo-Zrenjanin preko Kovačice i Zrenjanin-Vršac.

Potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog Sentandrejskog nadvožnjaka na putu Novi Sad-Srbobran. Vozila se usmeravju preko novog nadvožnjaka.

Radi se na pešačkim stazama na mostu preko Tise na putu Novi Sad-Zrenjanin.

Zbog oštećenja nadvožnjaka u Pančevu zabranjeno je kretanje teretnim vozilima preko 7 tona nosivosti.Teretna vozila mogu koristiti putne pravce od Pančeva preko Kačareva, Kovačice, Padine, Samoša, Dobre Alibunara i Uljme do Vršca. Putničkim vozilima je dozvoljen prelaz preko nadvožnjaka.

Radi se severna obilaznica oko Kruševca. Saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila i preusmeren kroz sam grad Kruševac.

Saobraćaj je u prekidu i na obilaznici oko Valjeva. Vozila se kreću kroz centar Valjeva.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave na putu Kragujevac-Kraljevo preko Vitanovca saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima vozila se zadržavaju 15 minuta.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.