Sanirana havarija na vodovodu u Nišu

Izvor: RTS, 12.Sep.2016, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanirana havarija na vodovodu u Nišu

Velika havarija na magistralnom cevovdu u Nišu zbog koje od subote ujutru čitav južni deo grada nije imao vodu sanirana je, i od jutros je snabdevanje vodom normalizovano u čitavnom gradu. Potopljena domaćinstva saniraju štetu.
Havarija zbog koje su čitava prva, druga i treća visinska zona u Nišu bile bez vode duži period, najviše je pogodila porodicu Panić iz ulice Stanoja Glavaša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"To je bilo kao vodopad, kao reka, uplašili smo se, deca su se uplašila da će voda da uđe u kuću", kaže Vesna Panić.
"Poplavljen je podrum, pala je ograda, ušla je voda u trpezariju, poplavljen je zid i parket. Ima neke štete", kaže Dragan Panić.
U JKP Naisus kažu da će šteta ovim domaćinstvima biti nadoknađena. Prema regularnoj proceduri, po prijavi oštećenih izaći će komisija radi procene štete koja će se naplatiti preko osiguravajućeg društva. Pomoć obećava i opština.
"Gradska opština Palilula može da obezbedi jednokratnu novčanu pomoć zavisno od broja članova domaćinstva, od štete, od toga koliko je oštrećena kuća, stan", kaže Aleksandar Ždrale, predsednik Gradske opštine Palilula.
Za mesec dana u Nišu je ovo treća velika havarija na magistralnom cevovodu, koji je, kažu u Naisusu, izgrađen pre 40 godina.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.