Šabac spreman za vanredne situacije

Izvor: Beta OMS, 10.Maj.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac spreman za vanredne situacije

Terenska vežba u okviru Projekta „Zajednički doprinos unapređenju transnacionalne pripremljenosti za vanredne situacije u slivu Save” (JENTRAP) održana je danas na Starom gradu u Šapcu. Pokaznoj vežbi je prethodila simulacija hitne sednice Gradskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i komadant Štaba, proglasio vanrednu situaciju i pozvao službe da postupe u okviru svojih nadležnosti.Na sednici su uručeni ugovori o donacijama opreme koja je dobijena u okviru ovog projekta. Gradonačelnik Zelenović podsetio je da je nakon poplava koje su zadesile ovaj kraj 2014. godine, Grad preduzeo konkretne mere u okviru svojih nadležnosti i prokopao i uredio više od 100 kilometara vodotokova drugog reda.„Ukoliko nismo sposobni da pomognemo sami sebi, ne može nam pomoći ni neko drugi. Ovaj projekat smo realizovali sa našim prijateljima iz Hrvatske pokazuje da kao odgovorna lokalna samouprava možemo da sarađujemo, da usvajamo iskustva drugih i da dosadašnje nedostatke pretvorimo u prednosti. U okviru ovog projekta vrednu opremu su dobili Štab za vanredne situacije, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje, Sektor za vanredne situacije i Policija. Zahvaljujući toj opremi svi smo spremniji da delujemo u vanrednoj situaciji”, napomenuo je gradonačelnik Šapca i komadant Štaba za vanredne situacije.Nemanja Pajić, član projektog tima JENTRAP, ...

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

JENTRAP - Pokazna vežba u Šapcu

Izvor: RTS, 10.Maj.2018

. U okviru projekta "Jentrap" koji se finansira sredstvima Evropske unije iz IPA fondova i programa prekogranične saradnje Srbija - Hrvatska, na Starom gradu u Šapcu, održana je terensko-pokazna vežba.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.