STRAVIČNA OLUJA ODNELA PRVI ŽIVOT: Izdato novo hitno CRVENO UPOZORENJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2023, 08:12

STRAVIČNA OLUJA ODNELA PRVI ŽIVOT: Izdato novo hitno CRVENO UPOZORENJE (VIDEO)

Očekuje se da region pogode najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Telo 57-godišnje žene izvučeno je iz reke u Angusu, u Škotskoj, nakon što je na obale Velike Britanije stigla oluja Babet, saopštile su lokalne vlasti.

- Tako tužna vest. Moje misli su sa porodicom i prijateljima žene koja je nažalost izgubila život - napisao je škotski premijer Humza Jusaf na društvenoj mreži X (Tviter), >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenose mediji.

Good morning Storm Babet - South Shields Pier Lighthouse #StormHour #Storm #StormBabet #Babet pic.twitter.com/23pwEICEVz

— Coastal Portraits - It's Grim up North (@johndefatkin) October 19, 2023

Ukupno je više od 400 domova evakuisano zbog očekivanih poplava, a više od 4.000 objekata ostalo je bez struje zbog snažnih olujnih udara.

Kako prenose mediji, na pojedinim mestima istaknuta su i upozorenja opasnosti po život, a u gradu Brečinu u Škotskoj, stanovnicima je rečeno da se evakuišu.

NEW VIDEO!

Remarkable waves crashed over a Scottish lighthouse due to Storm Babet just after high tide earlier on Thursday.

The Met Office issued a rare Red weather warning as Babet is expected to bring significant rainfall and impressive winds to UK & Irish coasts. pic.twitter.com/DPNDi2nQho

— WeatherNation (@WeatherNation) October 20, 2023

Meteorološka agencija u Velikoj Britaniji izdala je crveno upozorenje za delove Škotske jer se očekuju velike padavine, kao i zbog mogućnosti velikih poplava opasnih po život.

#Peterhead South breakwater today. #StormBabet

pic.twitter.com/JYIGvODXA7

— Ratnesh Mishra 🇮🇳 (@Ratnesh_speaks) October 19, 2023

Vlasti drugih zemalja severne Evrope takođe su se prpremile za oluju koja dolazi sa istoka, a danski mediji su javili da će taj region pogoditi verovatno najveće poplave u poslednjih 110 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.