Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2023, 19:03

SSP: Nadležni da preduzmu mere zaštite od poplava koje se mogu desti u narednim danima

NIŠ

Pozivamo nadležne u Gradu Nišu, predstavnike Kriznog Štaba, da preduzmu sve potrebne mere zaštite od poplava koje se mogu desti narednim danima kao posledica povećanja vodostaja na reci Nišavi, saopštila je Stranka slobode i pravde iz Niša.

” Izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda jasno ukazuju na potencijalnu opasnost. Stoga apelujemo na nadležne da urade sve što je u njihovoj nadležnosti, da alarmiraju i nadležne republičke organe, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ne bi došlo do izlivanja Nišave ili kako bi se potencijalna šteta bar minimizirala.

Proveriti odvode kanala, da li su očišćeni ili zatrpani đubretom, proveriti stanje nasipa, naročito odbrambenih, proveriti spremnost službi za reagovanje u ovakvim situacijama. Ukazujemo da su štete proteklih godina izazvane izlivanjem Nišave bile velike, a da do danas ne znamo njihov finansijski obim i do kog stepena je šteta sanirana, kako je šteta nadoknađena stanovnicima iz ugroženih područja. Kao odgovorna stranka, odgovornih građana, ukazujemo na potencijalni problem i dajemo predlog rešenja, jer štetu plaćaju svi građani”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Miloš Pešić, predsednik IO GrO SSP Niš. (kraj) SP/SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.