SRBIJA DRHTI PRED POPLAVAMA: Sutra nam stiže najveća opasnost

Izvor: NaDlanu.com, 10.Mar.2016, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA DRHTI PRED POPLAVAMA: Sutra nam stiže najveća opasnost

Kiša danas pada u većem delu Srbije, a u većini krajeva za 24 sata očekuje se količina padavina od 20 do 30 mm po kvadratnom

Tokom protekle noći širom Srbije nije bilo većih promena na vodostajima, ali, prema najavama, večeras bi trebalo da počnu jače padavine, zbog čega su timovi Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Vojske Srbije u povećanom stepenu pripravnosti.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Jugoslav Nikolić rekao je RTS-u da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << kiša najjače pada na istoku i jugoistoku, sa 10-20 litara po kvadratnom metru.

- Očekujemo kišu od 20-30 litara, naročito u zapadnim delovima, na snazi je žuti meteoalarm, što je 30 litara za 24 sata. Ako pređemo 40 litara, to će biti narandžasti, a ako bude do 60, biće crveni meteoalarm.

Nikolić kaže da moramo biti veoma oprezni, jer je situacija problematična, pošto će kiše biti na celoj teritoriji, a postoji opasnost od izlivanja.

Na pitanje da li će kiša podići nivo reka, Nikolić kaže da se frotalni sistem premešta prema zapadu, preko valjevskih planina, pa je poseban oprez potreban na rekama Krapež i Čemernica, a da se najveći problemi očekuju s bujičnim vodotokovima.

Premana njegovim rečima, najnovija situacija je takva da je na Velikoj Moravi vrh talasa.

- Sutra ćemo imati odziv današnjih padavina, i to na Mlavi, Peku i Timoku gde će vodostaji biti u porastu, kao i na Drini, Limu, Jadru, Kolubari, kao i Savi. Visok vodostaj će se zadržati za duži period - rekao je Nikolić.

Izvor: Blic
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.