Izvor: Beta, 19.Apr.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reorganizovati preduzeća zbog javašluka

BEOGRAD, 19. aprila 2014. (Beta) - Ministar poljoprivrede Dragan Glamočić obećao je u subotu u Lučanima pomoć poljoprivrednicima čije su oranice poplavljene i istakao da se poplave ponavljaju godinama zbog čega je neophodna reorganizacija javnih preduzeća jer je "javašluk evidentan".

"Sistem je urušen desetinama godina unazad, javašluk je evidentan u svim javnim preduzećima i ona se moraju reorganizovati. Samo da je drveće iz vodotoka očišćeno, bila bi mnogo drugačija >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << situacija i veći protok vode", rekao je Glamočić, a prenosi u saopštenju Ministarstvo poljoprivrede.

Glamočić, koji je sa ministrom odbrane Nebojšom Rodićem obišao poplavljena područja u oštini Lučani gde je proglašena vanredna situacija, naveo da će Ministarstvo poljoprivrede u skladu sa svojim mogućnostima pomoći poljoprivrednim proizvodjačima kojima su oranice poplavljene.

Ministar odbrane Nebojša Rodić rekao je da je danas u selu DJerač postavljeno svega 10 džakova i da je to sramota.

On je podsetio da se slična situacija sa rekom Bjelicom na području opštine Lučani dogodila 2008. i 2011. godine.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Reorganizovati preduzeća zbog javašluka

Izvor: Akter, 19.Apr.2014

Ministar Dragan Glamočić obećao je u Lučanima pomoć poljoprivrednicima čije su oranice poplavljene i istakao da se poplave ponavljaju godinama zbog čega je neophodna reorganizacija javnih preduzeća

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.