Reke i da nabujale, ali nema opasnosti

Izvor: Kurir, 13.Nov.2012, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reke i da nabujale, ali nema opasnosti

LJUBLJANA - Slovenačka Agencija za zaštitu životne sredine ukinula je upozorenje na poplave najvišeg stepena koje je ranije uvedeno za više od polovine zemlje, javila je slovenačka agencija STA.

Veće reke na jugozapadu i u području Istre i dalje su nabujale, ali nisu se izlile, pa je izbegnuto ponavljanje velikih poplava od pre nedelju dana.

U regionu Primorsko vodostaj je normalan, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iz službe za civilnu zaštitu saopšteno je da su se prognoze za olujne kiše u regionu ispostavile pogrešnim.

Upozorenje srednjeg stepena i dalje je na snazi u oblasti sliva Drave, koja je bila najteže pogođena prošlonedeljnim poplavama, a zbog obilnih kiša u Austriji, očekuje se da će vodostaj ove reke porasti u popodnevnim satima.

Drava se prošle nedelje izlila i poplavila na stotine kuća i zgrada.

Očekuje se da će nivo vode u rekama na jugu, jugozapadu i u centralnim delovima zemlje nastaviti da raste, a moguće je njihovo izlivanje na uobičajenim mestima, navodi slovenačka agencija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.