Rastu vodostaji, kritično kod Šapca

Izvor: B92, 06.Apr.2013, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rastu vodostaji, kritično kod Šapca

Beograd -- Vodostaj raste na svim rekama u Srbiji, kaže Predrag Marić i dodaje da je najkritičnije u Šapcu, ali da zasad nema ugroženih objekata i ljudi.

"Vodostaj raste na svim rekama. U Šapcu je i dalje najkritičnije, ali za sada, oko 14 sati, stvari su još uvek pod kontrolom", rekao je načelnik Sektora MUP za vanredne situacije i dodao da su sve nadležne službe na terenu i da se stanje prati.

On je naveo i da se na ostalim vodotokovima u Srbiji beleže porasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a da posebno treba da zabrinjava i tera na oprez činjenica da će biti padavina i u toku noći i sutrašnjeg dana.

"Ono što smo i pretpostavljali i što smo imali kao najavu Hidrometeorološkog zavoda počelo je polako da se ostvaruje", rekao je Marić i dodao da se situacija prati, ali da za sada nema ugroženih objekata i ljudi.

Republički hidrometeorolški zavod upozorio je danas da su vodostaji na nekoliko reka u Srbiji iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijm manjeg porasta.

Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene i Sremske Mitrovice "iznad granice redovne odbrane sa tendencijom stagnacije naredna tri dana".

Vodostaj na Savi kod Beograda se nalazi iznad granice redovne odbrane "sa tendencijom manjeg porasta naredna tri dana", dok se na Tamišu kod Jaše Tomić vodostaj nalazi iznad granice vanredne odbrane od polava, "sa tendencijom manjeg porasta u toku dana".

Na Dunavu nizvodno od Bačke Palanke vodostaji će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava naredna tri dana kada se očekuje vrh talasa, dok su vodostaji na Tisi kod Novog Kneževca i Titela iznad granica redovne odbrane sa tendencijom porasta naredna četiri dana, a kod Sente se sutra očekuje dostizanje redovne odbrane.

Na Mlavi, Neri, Starom i Plovnom Begeju, kao i na Moravici vodostaji se nalaze iznad granica redovne odbrane sa tendencijom manjeg porasta i stagnacije naredna 24 časa.

Za ponedeljak, 8. april, zakazana je sednica Republičkog štaba za vanredne situacija, kojoj će predsedavati predsednik Vlade Srbije i komandant Republičkog štaba Ivica Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Očekuje se manji porast vodostaja tokom dana

Izvor: Glas javnosti, 06.Apr.2013

BEOGRAD - Vodostaji na nekoliko reka u Srbiji su iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijm manjeg porasta, upozorio je danas Republički hidrometeorolški zavod (RHZO). Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Jamene i Sremske Mitrovice "iznad...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.