Raste broj poginulih u poplavama u Toskani VIDEO

Izvor: B92, 05.Nov.2023, 10:18

Raste broj poginulih u poplavama u Toskani VIDEO

Broj poginulih u poplavama u Toskani u Italiji povećao se na sedam, a jedna osoba se i dalje vodi kao nestala u Venetu.

Telo 69-godišnjeg muškarca pronađeno je u gradu Kampi Bizencio, oko 15 kilometara severozapadno od Firence, javila je ANSA.

Zvaničnici su ranije saopštili da je šest osoba poginulo u poplavama nakon obilnih kiša koje su počele kasno u četvrtak, a i dalje se vodi kao nestao jedan vatrogasac u regiji Veneto.

Postojala je bojazan da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi reka Arno mogla da poplavi Firencu nakon što je obližnje gradove pogodila oluja Kiran, ali se to nije dogodilo, preneo je Rojters.

Kiran je pre toga doneo obilne padavine koje su izazvale velike poplave u Severnoj Irskoj, delovima Velike Britanije, Belgije, Holandije i Francuske.

Oko 300 ljudi je primorano da napusti svoje domove u Toskani, dok mnogi drugi imaju smanjene isporuke vode i struje, rekao je u subotu predsednik regiona Euđenio Đani.

Đani je naveo da su, prema prvim procenama, poplave pričinile štetu u Toskani u iznosu od 300 miliona evra.

Italijanska vlada proglasila je u petak vanrednu situaciju i izdvojila početnih pet miliona evra za pomoć područjima koje su poplave najteže pogodile.

U poplavama u italijanskom regionu Emilija-Romanja u maju poginulo je najmanje 14 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RASTE BROJ ŽRTAVA Najmanje sedmoro poginulo u poplavama u Toskani

Izvor: Blic, 05.Nov.2023

Broj poginulih u poplavama u Toskani u Italiji povećao se na sedam, a jedna osoba se i dalje vodi kao nestala u Venetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.