Raščišćavanje terena posle poplava

Izvor: Studio B, 19.Sep.2014, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raščišćavanje terena posle poplava

Situacija posle poplave u opštini Kladovo polako se normalizuje. Teren u Tekiji raščišćava vojska, a radovi bi trebalo da budu završeni za 10 dana. Na području Majdanpeka i dalje je najteže u selu Boljetin.

Na područjima istoče Srbije i danas se saniraju posledica poplava i klišista i uz pomoć teške mehanizacije i inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije.

"Još uvek je jako teška situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u selu Grabovac gde se voda iz veštačkog jezera sporo povlači", rekao je načelnik Sektora Ministarstva unutrasnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić.

On je naveo da su pripadnici tog Sektora, juče i danas angažovani na obezbeđivanju jačih pumpi kako bi se život ljudima na tom području učinio lakšim.

"Dopremanje hrane i vode, mehanizcija, vojska sa svojim mehanizacijom i inžinjerijskim jedinicama je na trerenu... i to je ono što će se sigurno raditi duži vremenski period", rekao je on.

Marić je rekao i da ne može da precizira koliko će trajati raščišćavanje terena od posledica poplava i klizišta.

"Ne mogu da preciziram koliko će to trajati..., jer se plašimo i novih padavina, doduše ne velikih, ali tamo (na istoku Srbije) i manja kiša može da napravi problem", dodao je on.

Prema njegovim rečima, na tom području "u toku je kakva takva normalizacija života" koja uključuje i dopremanje hrane i vode ugroženom stanovništvu.

"Crveni krst rukovodi i koordinira distribucjiom hrane i vode i ostale pomoći ...negde je do ljudi jako teško doći, negde je moguće doći samo čamcima i ne ide brzinom koju želimo, ali mislim da će na kraju dopreti do svih", rekao je Marić.

Obilne padavine, koje su izazvale bujice i klizišta zahvatila su nedavno područje istočne Srbije - Majdanpek, Negotin i Kladovo.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.