RHMZ upozorava na obilne padavine i olujno nevreme, MUP na moguće poplave

Izvor: SandzakPress.net, 23.Jun.2023, 14:26

RHMZ upozorava na obilne padavine i olujno nevreme, MUP na moguće poplave

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je danas upozorenje na vremenske nepogode, praćene pljuskovima, grmljavinom, gradom i jakim vetrom, zbog čega je Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo na rizik od poplava. U upozorenju RHMZ navodi se da su u zapadnoj Srbiji već danas popodne moguće “lokalne intenzivne nepogode”, a da će u subotu uslova za grmljavinske nepgode biti na istoku, jugu i jugozapadu zemlje. “U zoni jakih pljuskova pašće od 20 do 30mm za kratko vreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << lokalno i više, a olujni vetar će biti jači od 20 do 25 m/s”, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Zbog najavljenih obilnih padavina, a s obzirom na poplave iz prethodnog perioda i zasićenost tla vodom, Sektor za vanredne situacija MUP-a uputio je svim organizacionim jedinicama, gradonačelnicima, predsednicima opština i komandantima štabova za vanredne situacije upozorenje za preduzimanje preventivnih mera za sprečavanje poplava. “U cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom od poplava i pojave bujičnih poplava, ukazano je da se obezbedi mogućnost hitnog reagovanja, kao i da se stave u pripravnost nadležne komunalne službe i svi ostali subjekti koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama”, saopštio je MUP. MUP je zatražio i da se u saradnji sa predstavnicima vodoprivrednih preduzeća, nadležnim inspekcijskim i komunalnim službama izvrši procena trenutnog stanja zaštitne infrastrukture na rekama, sa posebnom pažnjom na već identifikovane kritične lokacije i na pojavu novih kritičnih mesta. The post RHMZ upozorava na obilne padavine i olujno nevreme, MUP na moguće poplave appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Naredna dva sata nevreme u ovim delovima Srbije: RHMZ izdao upozorenje i za jutro

Izvor: 24sedam.rs, 23.Jun.2023

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na intenzivne pljuskove, grmljavinu, grad i jak olujni vetar koji se očekuju tokom noći i jutra

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.