RHMZ upozorava na obilne padavine

Izvor: Studio B, 13.Sep.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava na obilne padavine

Danas i narednih dana očekuju se velike količine padavina i do 50 milimetara kiše lokalno i rast vodostaja Save kod Šapca preko granice redovne odbrane od poplava, upozorava RHMZ.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije u upozorenju na obilnije padavine navodi da se za vikend i početkom naredne sedmice očekuju obilnije padavine u većini mesta oko 30 milimetara, odnosno lokalno i do 50 milimetara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Na Savi kod Šapca vodostaj će prevazići granicu redovne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do ponedeljka, 15. septembra, navodi RHMZ.

Vodostaj Dunava je u opadanju do Novog Sada i nizvodno u stagnaciji sa tendencijom opadanja naredna dva dana, ali se očekuje rast od ponedeljka.

Predviđanja su ista i za reku Savu, saopštava RHMZ i dodaja je da vodostaj na Dunavu u domenu srednje visokih i visokih vrednosti, na Savi u domenu visokih, na Tisi u domenu srednjih i Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za septembar.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

RHMZ upozorava na obilne padavine

Izvor: RTS, 13.Sep.2014

Danas i narednih dana očekuju se velike količine padavina i do 50 milimetara kiše lokalno i rast vodostaja Save kod Šapca preko granice redovne odbrane od poplava, upozorava RHMZ...Republički hidrometeorološki zavod Srbije u upozorenju na obilnije padavine navodi da se za vikend i početkom naredne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.