REŠAVANJE PROBLEMA LUDOG POTOKA: Milion evra za manju glavobolju meštana

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2019, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

REŠAVANJE PROBLEMA LUDOG POTOKA: Milion evra za manju "glavobolju" meštana

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila je opštini Čuprija milion evra za rešavanje problema Ludog potoka, koji godinama zadaje velike glavobolje stanovnicima ovog grada.

- Sredstva smo dobili i radimo na elaboratu kako bi u septembru krenuli sa poslovima - rekao je danas novinarima predsednik opštine Čuprija Ninoslav Erić.

Rešili smo sve kritične tačke kod vodotokova prvog reda Velike Morave i Ravanice, međutim svake godine imamo problem sa Ludim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potokom u delu grada kod Škole za muzičke talenete, koji izaziva poplave, objasnio je Erić i podsetio da je Ludi potok 2014. godine "pronašao put kroz grad i voda se slivala ulicama sve do Velike Morave".

On je dodao da se radi elaborat "po kome će sve vode sa Dobričevskih tabli biti svedene u jedan kanal koji će se ulivati u Veliku Moravu".

Erić je podsetio da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima na teritoriji Čuprije već finansirala nekoliko vrednih projekata, a u "bliskoj budućnosti" finansiraće i potpunu rekonstrukciji Opšte bolnice u ovom gradu.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška verskom turizmu: U put do manastira uloženo 85 miliona dinara

Izvor: B92, 14.Jul.2019, 16:16

Ćuprija -- Put između Ćuprije i srednjovekovnog manastira Ravanice, čija je rekonstrukcija počela lane, biće nastavljen rekonstrukcijom deonice Senje – Ravanica...Vrednost radova je 85 miliona dinara...Projekat je odborilo JP "Putevi Srbije", a radovi treba da budu završeni do kraja godine,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.