Prvo izdanje emisije Ja biram u novoj sezoni na RTV1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2022, 04:20

Prvo izdanje emisije "Ja biram" u novoj sezoni na RTV1

Novu, šestu po redu sezonu emisije "Ja biram" otvoriće neobična tema - digitalna poplava. Da li smo svesni da dnevno dobijemo i do hiljadu tzv. "notifikacija" na mobilnom telefonu, što sa omiljenih jutjub kanala, što sa društvenih mreža? Da li u toj poplavi digitalnih sadržaja mladi mogu da odaberu one prave i da se odupru utisku poređenja koje prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na društvenim mrežama neminovno donosi?

Kakav je uticaj mobilnog telefona na koncentraciju, motivaciju, socijalne kontakte, pa čak i pojavu tikova? Kako se samodisciplinovati i odupreti šarenim primamljivim izazovima sa "magičnog ekrana"?

Na ova pitanja iskreno i veoma konkretno odgovarala je pedagoškinja Snežana Golić, ali i učenici OŠ "Žarko Zrenjanin".

Od ove sezone, osim novog vizuelnog rešenja, stalan segment emisije biće i pitanja iz opšte kulture, šta su karijatide, šta predstavlja Infant, ko je podigao spomenik Svetozaru Miletiću, ali i nešto zabavnija pitanja poput ko je bio legendarni pevač grupe "Kvin". Budući srednjoškolci imaće priliku da provere svoje znanje iz čak sedam predmeta kroz odabrana pitanja i odgovore nastavnika i profesora.

Nedelja, 9. oktobar RTV1 u 9:25.

Voditeljka emisije: Mila Pajić

Urednica: Vesna Konja
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.