Izvor: S media, 21.Feb.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem led na rekama i moguća pojava klizišta

Situacija u Srbiji u pogledu snega je danas bolja nego prethodnih dana, nastavlja se rasčišćavanje puteva, otklanjaju kvarovi u snabdevanju strujom, a problem predstavlja led na pojedinim rekama, kao i moguća pojava klizišta.

O problemu leda će biti reči danas na novom sastanku stručno-operativnog tima o situaciji na rekama, izjavio je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Marić je rekao da, prema oceni tog tima, koji je formirao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << republički štab, na čelu sa Aleksandrom Prodanovićem, ne preti opasnost od poplava, ali da se prati problem sa ledom i da će na tom sastanku biti izneti predlozi za dalje funkcionisanje u toj oblasti.

Valjevo: Poginula kada je na nju pao sneg sa krova štale

Leskovac: Vatrogasci kilometrima nosili porodilju i bebu do bolnice

Vanredna odbrana od leda na više brana u Vojvodini

Marić je izrazio očekivanje da će sutra na sednici republičkog štaba biti doneta odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji cele republike koja bi ostala na snazi samo u određenom broju još uvek ugroženih opština u Srbiji i dodao da će danas kasno popodne biti odlučeno u kojim bi opštinama ostala na snazi vanredna situacija.

Dnevno se od sedam do osam hiljada domaćinstava oslobađa snežnih okova, tako da je i broj stanovnika do kojih je nemoguće doći, osim helikopterom, znatno smanjen - za oko hiljadu u odnosu na juče i sada iznosi 2.453, precizirao je Marić.

I dalje je najveći deo njih na teritoriji Zlatiborskog okruga - Sjenice, Nove Varoši i 1.910 stanovnika je još uvek zbog snega potpuno "odsečeno", dodao je Marić.

Marić je najavio da će sutra biti pokrenuto i pitanje klizišta i da je ideja da republički štab upozori lokalne samouprave u kojima klizišta postoje da se pripremaju preventivne mere.

Dunav bi narednih dana, zahvaljujući najavljenom otopljavanju, mogao biti ponovo potpuno plovan, saopštila je austrijska ustanova za plovidbu Dunavom.

Nivo reke Drine danas stagnira, dok se nivo Jadra neznatno povećao, a daleko su ispod nivoa pri kojima se na području kroz koje protiču proglašavaju mere redovne odbrane od poplava.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.