Pretnja Srbiji nije prošla: I danas pljuskovi, u ovim delovima Srbije opasnost od poplava

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 08:01

Pretnja Srbiji nije prošla: I danas pljuskovi, u ovim delovima Srbije opasnost od poplava

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i u Beogradu će biti pretežno oblačno i sveže, povremeno sa kišom, posle podne sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura oko 17, najviša oko 24 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do nedelje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 13.avgusta, u ponedeljak se očekuje umereno do potpuno oblačno i sveže, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

Zatim pretežno sunčano, samo je još u utorak na jugu Srbije, uz promenljivu oblačnost, ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak i to u prvom delu dana, a od srede i postepeno toplije.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na Brzavi i Neri danas i sutra vodostaji biti u porastu, sa mogućnošću dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Na slivovima Mlave, Peka, Crnog Timoka, Jasenice, Kubršnice, Lepenice, Resave, Belice i Crnice danas i sutra moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotoka, kao i urbane poplave, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vreme danas svežije, s kišom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 06.Avg.2023

BEOGRAD – U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, i u Beogradu će biti pretežno oblačno i sveže, povremeno sa kišom, posle podne sa lokalnim pljuskovima sa...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.