Pratimo ciklonu Melisa UŽIVO: Poplavljen Zadar, pijavice pred Čiovom, nevrijeme pred Zagrebom (FOTO)

Izvor: Cafe.ba, 30.Jul.2014, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pratimo ciklonu Melisa UŽIVO: Poplavljen Zadar, pijavice pred Čiovom, nevrijeme pred Zagrebom (FOTO)

Još tijekom utorka ciklona koju je Crometeo tim nazvao Melisa počela je djelovati na vrijeme u Hrvatskoj, osobito na zapadu zemlje.

Na otocima sjevernog Jadrana ponegdje je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, a na Silbi i Molatu i preko 100 litara u 24 sata, što je donijelo velike poplave. Ciklona se tijekom noći nalazila svojim središtem nad sjevernom Italijom.

Tijekom današnjeg dana ciklonalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << centar će ući nad Jadran i zajedno sa hladnom frontom postupno se premještati prema jugoistoku.

DHMZ je izdao visok stupanj upozorenja za cijelu zemlje, a za dio zemlje proglašen je crveni, najveći stupanj upozorenja na ekstremne vremenske prilike. Estofex je za cijelo područje Hrvatske proglasio drugi stupanj upozorenja na ekstremne vremenske prilike koji se prvenstveno tiče mogućnosti vrlo obilnih oborina, a manje za pojavu tuče, olujnih udara vjetra, na Jadranu pijavica i tornada. Severe Weather Europe za Jadran je proglasio najveći stupanj upozorenja na mogućnost snažnog nevremena.

Crometeo

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

Jučerašnji dan Slavoniji donio vrućine, Jadranu i sjeverozapadu zemlje haos

Izvor: Cafe.ba, 31.Jul.2014, 11:54

CIKLONA Melisa osigurala je vrlo dinamičan i buran meteorološki dan u mnogim krajevima. Već su jutarnji podaci o količini kiše koja je pala tijekom utorka i u noći na srijedu bili impresivni, piše Crometeo...Rekordne padaline..Najekstremniji je podatak s otoka Ista. Po podacima DHMZ-a u 24 sata...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.