Pozorišta za decu - deci iz ugroženih područja

Izvor: B92, 19.Maj.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorišta za decu - deci iz ugroženih područja

Mališani ugroženi poplavama će biti u prilici od danas uživaju u predstavama za decu, koje će organizovati dečja pozorišta u Beogradu. Ova pozorišta će prikupljati i pomoć u vidu hrane, lekova i odeće.

Akciji pomoći stanovništvu ugroženom poplavama koje su pogodile našu zemlju pridružuje se i pozorišta "Boško Buha" i Malo pozorište "Duško Radović", ne bi li deci iz ugroženih područja bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pružena podrška i uteha i kako bi im se stavilo do znanja da nisu zaboravljeni.

Podrška će ovim mališanima biti pružena kroz aktivnosti koje će im skrenuti misli s aktuelnih, traumatičnih događaja koji su ih zadesili.

Najlepše predstave za decu igraće se u beogradskim prihvatilištima, u kojima se trenutno nalazi više hiljada porodica. Bajku "Snežana i sedam patuljaka" će deci ispričati Borka Tomović, Viktor Savić, Andrijana Oliverić i Boba Latinović, dok će "Mačora u čizmama" izvesti Goran Jevtić, Vladan Dujović, Nenad Nenadović i Miloš Vlalukin. U duhovitoj priči o vešticama uživaće zahvaljujući izvođenju Katarine Marković, Bojane Ordinačev, Nemanje Oliverića i Sandre Tomić, priču "U strahu su velike oči velike oči" čuće od Aleksandra Radojčića, Maje Lukić, Nevene Ristić i Uroša Jovčića, dok će "Pipi Dugu Čarapu" izvesti Zorica Jovanović uz pomoć mađioničara Tomislava Magija.

"I tokom cele radne nedelje, dakle od ponedeljka, 19. maja, od 9 do 17 časova nastavićemo sa prikupljanjem pomoći za najmlađe. Takođe, sav prihod naše najposećenije predstave „Gospođa ministarka“ koja je na repertoaru u utorak, 20. maja, biće uplaćen kao pomoć ugroženima.

U mislima smo sa svim nastardalima, i nadamo se da će se nastali problemi što pre rešiti kako bi ugrožene porodice mogle da se vrate svojim kućama", kažu iz "Boška Buhe" i napominju svojoj publici i svim građanima dobre volje da pomoć namenjenu bebama i maloj deci mogu dostaviti u ovo pozorište, na adresi Trg Republike 3.

Od 18. maja ansambl pozorišta "Duško Radović" izvodi predstave u prihvatnim centrima širom grada, a u korenspodenciji sa odgovornim licima prihvatnih centara. Ovu akciju Malo pozorište Duško Radović sprovodi u saradnji sa ostalim beogradskim dečijim pozorištima – Pozorište Boško Buha, Pozorište lutaka Pinokio i Pozorištance Puž.

Ovo pozorište je otvoreno 24 sata za prikupljanje humanitarne pomoći, koje Uprava Pozorišta dalje distribuira

U foajeu pozorišta se nalazi kutija za prikupljanje novčanih donacija

"Želimo da naglasimo da su vrata Pozorišta otvorena i da stvaljamo na raspolaganje naše resurse. Takođe, stupili smo u kontakt sa našim prijateljima iz Obrenovca – sa Centrom za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, te su nam u vezi sa tim neophodne sledeće stvari: trenerke, farmerke, majice, veš i pribor za ličnu higijenu", kažu iz Malog pozorišta "Duško Radović".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečija pozorišta u službi humanosti

Izvor: Prva.rs, 19.Maj.2014

Od danas, beogradska pozorišta za Decu organizuju akciju za najmlađe koji su ugroženi popavama. Osim prikupljanja pomoći u obliku hrane, odeće, lekova, njima je svakako potrebno pružiti i podršku u vidu aktivnosti koje će im skrenuti misli sa traumatičnih događaja koji su ih zadesili. Zbog...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.