Poznati u akciji: Pogledajte ko je i kako pomogao ugroženima u poplavama

Izvor: Press, 18.Maj.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati u akciji: Pogledajte ko je i kako pomogao ugroženima u poplavama

Vlada Vuksanović

 
Vlada Vuksanović je među dobrovoljcima koji su otišli da pomognu u Obrenovcu. Maneken je molio za pomoć sa lica mesta.
- Nalazim se u Obrenovcu, ulaz kod Zvečke. Hitno nam je potrebna pomoć! Došao sam sad do mobilnog posle četiri sata i ko zna kada ću sledeći put - poručio je maneken.
- Strašne stvari se dešavaju! Nema dovoljno čamaca za izvlačenje ljudi! Nedostaje i ljudstvo, spasioci, vatrogasci, gorska služba... Čamci >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pre svega!!! - poslao je apel Vuksanović iz Obrenovca.
Zeka Milioner

 
Nekadašnji voditelj kviza "Želite li da postanete milioner" ponudio je smeštaj ugroženima od poplava u svojoj kući.
- Ukoliko je potreban smeštaj za ugrožene stanovnike iz okoline Kruševca, Ribarske Banje, Ribarske reke, Ćićevca, Paraćina, Đunisa, Niša... i ostalih gradova i mesta iz cele Srbije, koji imaju načina da dođu do naše vile, možemo ponuditi smeštaj osobama koje se evakuišu i moraju da napuste svoje domove... Javite se na telefon: 069 10 12 949. Delite dalje - napisao je Zeljković na svom Fejbuku, gde prosleđuje i druge apele za pomoć ugroženima.
Željko i Jovana Joksimović

 
Željko i Jovana Joksimović donirali su kamion flaširane vode za piće za ugrožene građane Srbije.
Pomoć je poslata kriznom štabu za vanredne situacije/ humanitarnu pomoć u Železniku gde su smešteni evakuisani građani iz Obrenovca.
- Pomažemo, baš kao i brojni građani Srbije u zemlji i u inostranstvu, u okvirima naših mogućnosti. Solidarnost i humanost su stvari koje se podrazumevaju, posebno u ovakvim situacijama - rekao je Željko Joksimović ovim povodom.
Danijela Vranić

 
Ni folk pevačicu Danijelu Vranić nisu zaobišle poplave, pa je tako i ona ostala sinoć zarobljena u poplavljenom Valjevu.
Danijela je boravila u porodičnoj kući, a kada je htela da napusti Valjevo, nije dobila dozvolu od policije.
- U Valjevu, zarobljena u poplavi! Vidimo se… “, napisala je Danijela na svom profilu, a onda i otkazala nastup u Beogradu.
- Ovom prilikom otkazujem nastup večeras! Pomažem tati i komšijama, postavljamo džakove peska, mrak, pljuskovi… ali nema veze, čast mi je da mogu biti deo moje postojbine! - rekla je ona i dodala - Beograd je stvarno privilegovan. Kakve su poplave. Ja sam silom prilike ovde… svedočim, pomažem, svima kome je pomoć porebna. Svi se solidarišemo… mokri i smrzli. Jedva sam se ukonekovala.
A poslednje je dodala sledeće:
- Ne možete da verujete kakva je bujica nosila sve pred sobom, gledala sam svojim očima kako plavi velikom brzinom. Moja rodbina koja živi blizu Kolubare se preselila na gornje spratove gde smo im, uprkos zabrani policije da se ide u najugroženije delove grada, dopremili hranu, vodu i lekove, i to čamcima. Kako da sediš miran, kada te ovakva nevolja snašla? Mi smo dobro, situacija je za sada stabilna. Struju imamo, vodu… kuća nam je, imala sam sreću što je moj otac preventivno izgradio sistem za dovođenje podzemnih voda tako da smo za sada bezbedni. Planiram za dan, dva, kada putevi budu bili raščišćeni, da se vratim u Beograd, jer putujem u Crnu Goru zbog posla. Ako bude sve u redu, ako ne, šta da radim, viša sila…..”, napisala je potrešena Danijela.
Goga Sekulić

 
Goga Sekulić se oglasila na fejsbuku:
- Dragi moji, dobro znam šta znači veliki gubitak, osetila sam na svojoj koži. Hvata me veliki strah i ne daj Bože nikome. Moramo biti složni u ovim teškim momentima, zato pomozite svima kojima možete i pomoć im je potrebna. Ja sam uvek spremna da pomognem onoliko koliko je u mojoj mogućnosti i mojoj moći. Moja porodica i ja smo u porodičnoj kući primili nekoliko porodica iz Obrenovca. Pomozite ako imate kako, a najmanje što možete je da posaljete prazan SMS na 1003. Držimo se zajedno i pomolimo se za najugroženije od ovih nezapamćenih poplava. Neka nam je Bog u pomoći! - napisala je Goga.
Suprug Dragane Mirković

 
Suprug folk dive Dragane Mirković, Toni Bijelić, stigao je iz Beča u srpsku prestonicu kako bi doneo pomoć ugroženima od nezapamćenih poplava.
Toni je u Srbiju dovezao dva kombija puna hrane, vode i ostalih stvari koje su neophodne ugroženima, a koje je ostavio na Sajmu.
Supruga Vlada Divca

 
Snežana Divac, supruga našeg proslavljenog košarkaša i predsednika OKS-a Vlada Divca, pokazala je koliko ima veliko srce.
Naime, osim što godinama unazad uspešno vodi humanitarnu fondaciju Divac, čiji je cilj da doprinese razvoju ravnopravnijeg, tolerantnijeg i solidarnijeg društva u Srbiji, Snežana je ponudila smeštaj ugroženim licima koji su usled poplava ostali bez krova nad glavom.
- Ako treba smeštaj, ja mogu da primim četvoro ljudi”, oglasila se Snežana Divac na svom Tviter profilu.
Braća Rokvić

 
Mladi pevači Nikola i Marko Roković otišli su u Šabac kako bi pomogli ugroženom stanovništu tog gradu usled vodene stihije.
- Necu da sudim ali mi malo bude neprijatno kada se cujem sa nekim, a dotični u izlasku...Da li stvarno klubovi rade i ima u njima ljudi? - napisao je Nikola Rokvić na svom Tviter profilu koga su neprijatno iznenadili puni klubovi.




Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.