Izvor: B92, 01.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požari i poplave

Kejp Taun -- U požarima u južnoafričkoj provinciji Kva-Zulu Natal poginulo je 13 osoba. Istovremno provincije u Zapadnom i Istočni Kejpu pogodilo je nevreme.

Potparol kancelarije za vanredne situacije provincije Kva-Zulu Natal Liz Dedriks rekla je da su okidači za požare u toj oblasti bili vrućina, suša i vetroviti u regionu koji je inače u stanju pripravnosti tokom sezone požara u kojima je samo prošlog vikenda poginulo 10 ljudi.

U istom provinciji još troje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi, uključujući šestogodišnju devojčicu izgubili su život nesretnim slučajem, dodala je Dedriks, a prenela agencija Rojters.

Požari su tokom vikenda besneli i u severoistočnoj provinciji Mpumalanga gde su naneli velike štete stoci, ali i u jugoistočnoj obalskoj regiji u blizini lučkog grada Ričards Bej, dok su provincije Zapadnog i Istočnog Kejpa zahvatila obilna kiša i jak vetar.

U južnoafričkom turističkom gradu Kejp Taunu duvao je jak vetar i padali su tornadorski pljuskovi koji su poplavili puteve i izazvali prekid u snabdevanju struje.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.