Naređena hitna evakuacija i zatvaranje škola

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 10:38

Naređena hitna evakuacija i zatvaranje škola

Obilne padavine izazvale su danas poplave u području u blizini Nju Delhija, što je dovelo do evakuacija i zatvaranja škola.

Više stotina vozila je pod vodom u gradu Noida, nedaleko od Nju Delhija, nakon što se izlila reka Hindon, prenosi Rojters.

Građani koji žive u blizini obale reke, kako se vidi na snimcima koje je objavila lokalna televizija, morali su da se premeste u viša područja, a pojedine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << škole su zatvorene.

Jaka kiša pala je danas u Nju Delhiju, saopštila je meteorološka služba navodeći da je u centralnim delovima palo 37 milimetara kiđe, a u istočnim 110 milimetara u protekla 24 sata.

Kasnije danas očekuju se umerene do obilne padavine. Nivo Jamune porastao je na rekordan nivo u poslednjih 45 godina nakon obilnih padavina ranije ovog meseca, koje su dovele do poplava u delovima grada i evakuacije hiljada ljudi.

Voda je doprla do zidina istorijskog Crvenog utvrđenja i preplavila spomenik posvećen Mahatmi Gandiju. Iz Centralne komisije za vode upozorili su da je nivo reke jutros bio blizu opasnog u Nju Delhiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evakuacije i zatvaranje škola zbog novih padavina

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2023

NJU DELHI - Obilne padavine izazvale su danas poplave u području u blizini Nju Delhija, što je dovelo do evakuacija i zatvaranja škola, u vrijeme kada se taj oblast priprema za nove padavine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.