Poslednji Mohikanac: Novi T-Roc će biti poslednji VW sa čisto SUS motorom

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 14:03

Poslednji Mohikanac: Novi T-Roc će biti poslednji VW sa čisto SUS motorom

Druga generacija najprodavanijeg krosovera, modela Volkswage T-Roc, u Evropu stiže 2026. godine. Biće ovo poslednji VW automobil koji ima čisto SUS motor.

Da poplava u slovenačkoj fabrici KLS Ljubno nije prekinula proizvodnju ključnih delova, ovaj krosover bi verovatno bio najprodavanije vozilo u Evropi u 2023. godini. Međutim, s obzirom na to da se T-Roc proizvodi još od 2017. godine, titula trećeg najprodavanijeg modela na Starom kontinentu Volkswagenu nije teško >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pala.

Bar još dve godine će se proizvoditi i prodavati ova verzija, jer uskoro na tržište stiže nova generacija. Ujedno, u pitanju će biti i poslednji model iz VW asortimana koji je dostupan sa čisto SUS motorima.

Takođe, britanski Autocar preneo je, na osnovu fotografija koje su im bile dostupne, da će ovaj model biti sličnog izgleda kao novi Tiguan.

Na tehničkom nivou, očekuje se da će novi T-Roc biti baziran na MQB Evo platformi i da će dobiti i plug-in hibridni pogon. Najverovatnije će novi model dobiti iste motore kao i novi Golf, Passat i Tiguan.

U pitanju su 1,5-litarskim i 2,0-litarskim benzinski motori, u običnim i hibridnim varijantama, a verovatno će tu biti i TDI dizelaš, mada za sada nema potvrde. Takođe, s obzirom na to da je VW nedavno ukinuo proizvodnju kabriolet verzije, za očekivati je da je neće biti ni u novoj generaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li će novi T-Roc biti poslednji Volkswagenov model s SUS motorima?

Izvor: AutoBlog, 10.Mar.2024, 12:00

Druga generacija najprodavanijeg krosovera u Evropi na tržište stiže 2026. godine. Biće to poslednji Volkswagenov novi model koji će biti u ponudi s SUS motorima, prenose britanski mediji.Da poplava, u slovenačkoj fabrici KLS Ljubno, nije prekinula proizvodnju ključnih delova za Volkswagen T-Roc...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.