Posle svake kiše, potop u Prvomajskoj ulici u Žitkovcu

Izvor: Aleksinac.net, 10.Avg.2020, 11:42

Posle svake kiše, potop u Prvomajskoj ulici u Žitkovcu

Najveći problem u našoj opštini je kanalizacija, tj. nedostatak iste. Posle nedavnih kiša mnoge ulice, ali i dvorišta su bila poplavljena zbog toga što voda nema gde da ode.

Meštani koji žive u Prvomajskoj ulici, u Žitkovcu, su nam i slikama dočarali kako izgleda ovaj problem.

"Dobili smo još pre dve godine rešenje o sređivanju ulice, da bi tek nedavno, uz naše sedmične apele neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << se smilovao i organizovao da Preduzeće za puteve i SKD delatnost Aleksinac, da poravnjaju našu ulicu." - objašnjava nam sugrađanin koji nas je obavestio o ovom problemu.

"Toliko je nestručno urađeno da nakon svake kiše smo konstantno poplavljeni, jer sva voda sa ulice se direktno sliva u naše dvorište. Zvali smo i Direkciju za urbanizam, JP za Puteve, predsednika opštine, koji je ujedno i komandant štaba za vanredne situacije, par puta smo išli direktno u opštinu." - nastavlja o svom i problemu svojih komšija.

"Predsednik MZ Žitkovac je bio kod nas, na licu mesta kada se sva voda slivala u dvorište. On kaže da je nemoćan, a niko drugi neće prstom da mrdne, a mi evo već dva meseca strepimo od svake kiše. Sa svakom novom poplavom trpimo i materijalnu štetu, svo đubre sa ulice se uliva kod nas, pesak, kamenje, blato..." Na kraju meštani Prvomajske ne mogu a da se ne zapitaju da li ovako treba da izgleda život u 21. veku?

Prvomajska ulica u Žitkovcu je samo jedna od mnogih koje imaju isti ovaj problem u opštini Aleksinac. Nedavno je ulica Vuka Karadžića u Aleksincu bila u potpunosti potopljena posle pljuska koji je pogodio naš grad. S obzirom da je centar grada uređen novim šetalištem valjda će sada na red doći i kanalizacija.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.