Posle požara stigla kiša u Australiju, sad se bore sa poplavama

Izvor: RTS, 18.Jan.2020, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle požara stigla kiša u Australiju, sad se bore sa poplavama

Istočni deo Australije, koji se od septembra bori sa šumskim požarima, pogodile su poplave prouzrokovane velikim padavinama.
Jake oluje pogodile su delove Viktorije, Novog Južnog Velsa i Kvinslenda, australijskih država koje su najviše bile pogođene šumskim požarima. Ove države se zbog velikih padavina sada suočavaju sa poplavama, javlja Rojters.

Zbog padavina, u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kvinslendu su glavni putevi zatvoreni, a delovi Novog Južnog Velsa ostali su bez struje.

"Jake i intenzivne padavine prestaju, ali se tokom vikenda i dalje mogu očekivati pljuskovi sa grmljavinom", objavljeno je na Tviter nalogu Meteorološkog biroa Kvinslenda.
U južnim delovima Kvinslenda zabeležene su padavine koje su tri puta veće od mesečnog proseka. Veća šteta nije prijavljena, iako su neka naselja poplavljena, a mnogi parkovi i turističke atrakcije su zatvoreni.

Vatrogasci u Novom Južnom Velsu su se obradovali padavinama, a kako su naveli na Tviteru, kiša će im pomoći u kontroli 75 požara u ovom delu Australije, od kojih 25 još nije lokalizovano.
Uprkos padavinama, u Viktoriji se i dalje bore sa požarima, ali i dimom nastalim zbog kiše. Vatra i dalje gori u planinskom delu države, a zbog požara je naređena evakuacija ostrva Frenč, na kojem živi nešto više od 100 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.