Posle poplava prete klizišta

Izvor: RTS, 18.Maj.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle poplava prete klizišta

Na području Valjeva je evidentirano više od stotinu klizišta, a dva nova klizišta prete kućama u čačanskim selima. Klizišta i u Krupnju, Kosjeriću, Bajinoj Bašti.

Na području Valjeva najgore je u selu Rebelj, na obroncima planine Medvednik, gde je sravnjen zaselak Pirgići, čije su četiri kuće "završile u reci", prenela je Beta.

Mehanizacija građevinskih firmi raspoređena je na najkritičnijim tačkama kako bi posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poplava i klizišta u što kraćem roku bile otklonjene ili ublažene.

Navedeno je, da je vodosnabdevanje stabilno, ali da vode trenutno nemaju meštani sela Paune zbog toga što im je isključena električna energija.

Takođe, dva nova kližišta pojavila su se i u čačanskim selima Gornja Gorevnica i Bečanj, gde su ugrožene dve kuće, laže član Gradskog štaba za vanredne situacije Radomir Kruščić.

Kruščić je na sednici Štaba za vanredne situacije rekao da će nadležne inspekcijske službe sutra utvrditi koliko su te kuće oštećene i da li postoji potreba za evakuacijom njenih stanovnika.

Pored Gornje Gorevnice i Bečnja, juče su se pojavila kližišta i u selima Vidova i Kulinovci u kojima za sada nema ugroženih kuća.

Na poplavljenom području u mestima Preljina, Konjevići, Baluga i Parmenac kod Čačka, počelo je uklanjanje uginulih životinja, uz nadzor vetretinarske i komunalne inspekcije i Zavoda za javno zdravlje.

I u okolini Krupnja su se pokrenula klizišta, a dva putna pravca - ka Lozinici i put prema Ljuboviji, potpuno su uništena, rekao je ministar pravde Nikola Selaković za RTS.

Selaković je upozorio da je više od 300 klizišta proradilo i u Kosjeriću i preko 200 u Bajinoj Bašti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.