Porast vodostaja reka za vikend

Izvor: B92, 10.Jun.2010, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porast vodostaja reka za vikend

Beograd -- Povećanje vodostaja Dunava i Save u Beogradu očekuje se tokom vikenda, a preduzete su sve mere da bi se izbegle posledice porasta nivoa reka.

"Ne očekuje se da Dunav dosegne nivo vanredne mere od poplava, dok će Sava malo premašiti tu granicu", rekao je pomoćnik direktora preduzeća Beogradvode Aleksandar Paunović.

On je dodao da su "sproveli sve preventivne mere odbrane od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poplava". Kako se navodi u saopštenju, on je rekao da će posebna pažnja biti posvećena delu obale kod kule Nebojša na Kalemegdanu.

Na tom mestu povišen vodostaj Dunava može da dovede do prelivanja reke.

U Somboru se pripremaju za veliki talas Dunava koji dolazi iz Mađarske, a u osječko-baranjskoj županiji proglašena je elementarna nepogoda zbog porasta vodostaja Drave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.