Porast vodostaja na Savi i Dunavu

Izvor: Studio B, 15.Jun.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porast vodostaja na Savi i Dunavu

Prema prognozama tokom ovog vikenda očekuje se porast vodostaja na Savi i Dunavu, a vrh poplavnog talasa u prestonicu stiže u noći između nedelje i ponedeljka. Nadležni kažu da ne očekuju veće probleme.

U Beogradu je juče  proglašena redovna odbrana od poplava. Za saobraćaj je zatvoren prolaz ka najnižoj tački odbrane kod Kule Nebojše i postavljene su zaštitne grede, pa parkiranje u toj zoni nije dozvoljeno.

Vodostaj Dunava kod Bezdana postepeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << opada, a vrh poplavnog talasa pomera se ka Novom Sadu, kažu u Sektoru za vanredne situacije. Maksimalni poplavni talas Dunava pored Novog Sada proći u ponedeljak, rekao je rukovodilac odbrane od poplava u javnom vodoprivrednom preduzeću "Vode Vojvodine" Mirko Galonja.

On je precizirao da će vodostaj Dunava pri tom maksimalnom talasu u ponedeljak biti za 10 do 12 centimetara veći od današnjeg, a danas je vodostaj Dunava 667 centimetara.

Oko 200 kuća iz nebranjenog dela u Beočinu je evakuisano i čeka se da prođe poplavni talas kako bi se ljudi vratili normalnom životu.

Jutros je održan sastanak Radne grupe za odbranu od poplava, a dogovoreno je da se kontaktira Hidroelektrana Đerdap da bi se videlo da li može da dođe do bržeg protoka vode.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vodostaj opada. Novi Sad može da odahne?

Izvor: Mondo, 16.Jun.2013, 16:33

Dunav je kod Novog Sada dostigao visinu 678 centimetara, što je za jedanaest centimetara više nego prethodnog dana, a od sutra bi, prema prognozama, nivo vode počeo da opada...prev next 0 0.. ..1 / 2.. ..2 / 2..Predviđa se da bi vodostaj u Novom Sadu mogao da ostane na tom najvišem nivou kada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.