Izvor: RTS, 09.Jan.2021, 16:02

Poplavljeno više domaćinstava u Kuzminu i Plemetini

Izlivanjem reka Drenice i Sitnice i podzemnim vodama poplavljeno je više srpskih, romskih i albanskih domaćinstava u Kuzminu kod Kosovog Polja i Plemetini kod Obilića.
Plavljenje se dogodilo sinoć i noćas, a vlasnici domaćinstava kažu da im je voda prodrla u pomoćne prostorije, da su im i kuće ugrožene.

Iz Kuzmina su javili RTS-u da je situacija u njihovom selu kritična i da su članove četiri porodice iz njihovih kuća čamcima evakuisali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vatrogasci i ronioci.
Izlivanje reke Drenice krenulo je juče jakim intenzitetom. Do poplavljenih kuća još ne može da se dođe od nabujale vode.
Evakuisane porodice noć su provele kod rodbine.
U vodi je zaglavljeno i nekoliko automobila. Poplavljen je i ulaz u selo Kuzmin iz pravca Kosovog Polja. U selo se može preko sela Slatina.
I u Kuzminu i u Plemetini poplavljenje su njive koje su uz Drenicu i Sitnicu, od kojih su mnoge zasejane pšenicom.

Komunalne službe Privremenog organa opštine Obilić u Plemetini od ranog jutra ispumpavaju pumpama vodu iz dvorišta ugroženih porodica.
Meštani Kuzmina i Plemetine kažu da je vodostaj Drenice i Sitnice u padu, te da očekuju stabiluzaciju prilika i da će nakon povlačenja vode u korito moći da vide posledice poplave.
Dodaju, međutim, da je popodne ponovo počela da pada kiša.
Kancelarija za KiM: Naći ćemo način da pomognemoKancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da će naći način da pomogne porodicama koje su pogođene.
"Pratimo situaciju na terenu i naši predstavnici su u stalnom kontaktu sa građanima i pomažu domaćinstvima pogođenim poplavama", rečeno je u Kancelariji za KiM.
Navedeno je da će predsednici opština i privremenih organa evidentirati štetu i da će biti nađen način da se pomogne porodicama da saniraju štetu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.