Poplavljenima u januaru pomoć od jedne do 5.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 14:06

Poplavljenima u januaru pomoć od jedne do 5.000 evra

Između 120.000 i 600.000 dinara bespovratne državne pomoći namenjeno je vlasnicima stambenih objekata koji su oštećeni u poplavama u januaru ove godine, navodi se u Uredbi Vlade Srbije objavljenoj u Službenom glasniku.

Za ovu namenu procenjeno je da će ukupno biti potrebno 250 miliona dinara iz inostranih zaduživanja Republike Srbije.

Procenjeno je da je oštećeno oko 1.400 porodičnih stambenih objekata u svojini građana i oni su prema stepenu oštećenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razvrstani u pet kategorija, od čega zavisi i iznos bespovratne državne pomoći.

Verifikaciju štete koju su utvrdile komisije lokalnih samouprava izvršiće Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima preko koje će novac biti i isplaćivan.

Za dobijanje državne pomoći neophodno je da je šteta neposredna posledica poplava, da je prijavljena u skladu sa zakonom, da je uništena stvar koja je neophodna za zadovoljenje osnovnih životnih potreba i da je bila u svakodnevnoj ili redovnoj upotrebi, kao i da je čuvana sa pažnjom i uz preduzete mere radi smanjenja rizika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.