Poplave u Srbiji: Situacije se smiruje, ali Sava i dalje raste

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 10:03

Poplave u Srbiji: Situacije se smiruje, ali Sava i dalje raste

Načelnik Nacionalnog centra za obaveštavanje Davor Vidović rekao je da se situacija na terenu zbog obilnih padavina smiruje.

Naime, u sredu popodne došlo je do poplava usled obilnih padavina koje su pogodile sever i severozapad Srbije.

“Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su više puta, od toga 32 puta na crpljenju vode i tom prilikom je bilo angažovano 84 vatrogasca-spasioca sa 34 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozila i 35 vatrogasnih pumpi. Pomoć su nam pružili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su veoma pomogli u otklanjanju posledica svega toga“, naveo je Vidović za "Jutarnji program".

Prema njegovim rečima, proglašena je vanredna situacija na delu opštine Koceljeva zbog izlivanja bujičnih vodotokova, kao i u Valjevskoj Loznici.

“Voda se povlači sa svih tih terena i radi se na saniranju posledica nevremena. Sava je i dalje u porastu, prevazići će kod Šapca liniju redovne odbrane od poplava, ali će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava“, kazao je Vidović za RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poplave u Srbiji: Situacija se smiruje, ali Sava i dalje raste

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2023

VALJEVO - Načelnik Nacionalnog centra za obavještavanje Davor Vidović rekao je da se situacija na terenu zbog obilnih padavina smiruje. Međutim, navedeno je da je rijeka Sava i dalje u rastu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.