Poplave u Francuskoj odnose živote

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u Francuskoj odnose živote

Najmanje 10 osoba je poginulo, a petoro povređeno u poplavama koje su pogodile jugozapadne delove Francuske, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Ministarstvo unutrašnjih poslova je korigovalo ranije objavljenu informaciju da je stradalo 13 osoba nakon što je shvatilo da su neke žrtve dva puta prebrojane, prenosi AP. Jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoba se vodi kao nestala, a pet osoba je teže povređene.

Zbog poplava u regionu Od na jugozapadu Francuske mnogi putevi su bukvalno odneti, a reke nabujale pošto je protekle noći za nekoliko sati palo kiše koliko na tom području padne za nekoliko meseci, objavili su lokalni zvaničnici.
Rojters navodi se da je prefekt tog regiona Alen Tirion francuskom kanalu BFMTV kazao da šest helikoptera pokušava da pomogne ljudima koji su ostali zarobljeni na krovovima kuća, ali da nevreme otežava spasilačke napore u koje je uključeno 250 vatrogasaca i 100 policajaca.
"Ljudi su ostali zarobljeni na krovovima. Moraćemo da ih evakuišemo iz vazduha zato što ne možžemo da do njih da dopremo čamcem zvog siline vode. Previše je opasno", kazao je Tirion.
On je naveo da su najgore pogođena mesta Konks-sir-Orbijel i Vilardonel, gde su vode porasle do prozora na prvim spratovima pojedinih kuća.
Tirion je rekao da su bujice stigle iznenada.
"Najmanje jednu žrtvu podivljale vode odnele su na spavanju", kazao je Tirion.
AP je preneo njegove reči da je deo postradalih zabeležen u zoni oko grada Vijgelenk i da je u Konks-sir-Orbijel lokalna reka narasla za više od šest metara.
Na televizijskim snimcima vidi voda kako juri kroz gradova i sela, kao i potopljeni automobili.
Navodi se da su škole na tom području zatvorene, a vlasti pozivaju stanovništvo da ostane u domovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska: U poplavama stradalo najmanje 10 osoba

Izvor: Danas, 15.Okt.2018

U poplavama i bujicama na jugozapadu Francuske stradalao je najmanje 10 osoba, mnogi su evakuisani helikopterima sa krovova svojih kuća jer je tokom noći palo kiše kao za nekoliko meseci. Članak Francuska: U poplavama stradalo najmanje 10 osoba se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.