Poplave u Crnoj Gori

Izvor: RTS, 07.Jan.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u Crnoj Gori

Obilne kiše i otvaranje prelivnih brana na Drimu u Albaniji izazvali su rast vodostaja reke Bojane i Skadarskog jezera za gotovo 30 santimetara što je ugrozilo više crnogorskih gradova.

Podizanje nivoa reke Bojane i Skadarskog jezera za gotvo 30 santimetara, zbog obilnih kiša i otvaranja prelivnih brana na Drimu u Albaniji, ugrozilo je više crnogorskih gradova, a gradonačelnik Cetinja najavio je mogućnost evakuacije jednog broja domaćinstava.

Načelnik za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Begović je rekao za Radio "Antena M" da je situcija u Ulcinju loša, ali pod kontrolom.

"Trideset centimetara je porastao nivo vode i situacija je vrlo ozbiljna", rekao je Begović i dodao da je aktivnost nadležnih državnih organa i opštinskih struktura sinhronizovana.

U akciju su uključene građevinske operative iz Ulcinja, Bara, Podgorice i Tivta.

Gradonačelnik Cetinja Milo Janković kaže da je, prema poslednjim izveštajima, voda na Žabljaku Crnojevića porasla 30 santimetara, a na Rijeci Crnojevića oko 15 centimetara.

Janković je najavio moguću evakuaciju i saopštio da je Crveni krst opštinskim vlastima ponudio pomoć.

Državna Televizija Crne Gore javila je da su poplave ugrozile mesta u okolini Podgorice, Danilovgrada i još nekih opština, a takođe, nekoliko sela u Malesiji nije pošteđeno posledica lošeg vremena, posebno uz Skadarsko jezero.

Čelnici gradske opštine Tuzi prate situaciju, a predsednik Nikola Camaj je rekao da je nivo vode u jezeru danas oko pola metra viši nego juče. Prema njegovim rečima, snabdevanje stanovništva pitkom vodom i strujom je otežano.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.