Poplave u Bariču

Izvor: RTS, 04.Avg.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave u Bariču

Posle jakog nevremena, u beogradskom naselju Barič poplavljeno oko 100 domaćinstava. Do sada evakusana 21 osoba. Nevreme pogodilo i Umku i Malu Moštanicu. Saobraćaj normalizovan.

Olujno nevreme pogodilo je noćas Beograd i naselja Barič, Umka i Mala Moštanica, gde se izlila reka i voda ušla u kuće, a jako nevreme praćeno snažnim vetrom pogodilo je prošle noći i Vojvodinu i Zapadnu Srbiju.

U Bariču je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poplavljeno oko 100 domaćinstava, posle jakog nevremena koje je rano jutros, oko tri časa, zadesilo to naselje, zbog izlivanja Baričke reke, izjavila je načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić-Vuksanović.

Vuksanovićeva je rekla da nije bilo povređenih, da je u toku evakuacija najugroženijih i da je do sada evakuisana 21 osoba, objasnivši da su sve smeštene u hotel "Obrenovac".

Načelnica Uprave za vanredne situacije istakla je da je 29 vatrogasaca na terenu i da se preduzimaju neophodne mere, radi pomoći ugroženima u Bariču, mestu u okolini Beograda.

Vuksanovićeva je istakla da je, do 4.15, bio u prekidu i put ka Obrenovcu, kod mesta Duboko, koji je u međuvremenu osposobljen za saobraćaj i sada je prohodan.

Prema njenim rečima, stanje u okolnim naseljima Umka, Velika Moštanica i Sremčica, koje je, takođe, zadesilo nevreme, sada je normalizovano.

Jedan od stanovnika Bariča kaže da mu je voda potopila čitavo prizemlje, u kome su kuhinja i kupatilo i da neće biti upotrebljivo, jer će se mesecima osećati memla.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.