Poplave prete Hrvatskoj

Izvor: RTS, 06.Nov.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave prete Hrvatskoj

Poplavni talas stigao u Hrvatsku. Evakuisano oko 300 meštana naselja Virja Otoka na području Varaždinske županije.

Zbog izlivanja Drave usled vodenog talasa koji je u Hrvatsku ušao iz Slovenije, posle podne je evakuisano oko 300 meštana naselja Otok Virje na području Varaždinske županije.

Hrvatski mediji izveštavaju da je voda u Otok Virju toliko narasla da spasioci do kuća mogu da dođu samo čamcima. Odluka o evakuaciji doneta je nakon što je tom naselju probijen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nasip u dužini od 30 metara.

Prema navodima lokalnih medija, poplavljeno su kuće i na području Lovrečan Otoka. 

U međuvremenu, vodeni talas Save stigao je na područje najzapadnijeg zagrebačkog kvarta Podsuseda, gde vodostaj iznosi 497 centimetara, što je manje nego 2010. godine kada je zbog sličnog porasta nivoa rečne vode poplavljeno područje Velike Gorice.

Sada su poplavljena niža područja Brdovca i Zaprešića, koja su nenaseljena i nisu branjena nasipom i obično su poplavljena kod većih vodostaja Save.

Povećan vodostaj Save večeras će proći područje hrvatske prestonice, a tokom noći se očekuje njegov vrhunac na području Velike Gorice.

Vanredne mere odbrana od poplava proglašene su u nekoliko opština na varaždinskom i međimurskom području. Zatvorena su dva manja granična prelaza sa Slovenijom.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.