Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2017, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poplave paralisale Hjuston

Poplave na ulicama Hjustona dostigle su visinu krova jednospratnica, a spasioci čamcima, kamionima i helikopretima pomažu ljudima u poplavljenim oblastima širom grada posle oluje Harvi.

Američki predsednik Donald Tramp, koji će danas obići ugrožena područja, obećao je da će federalna vlada SAD pomoći Teksasu tokom "dugog i teškog puta oporavka" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od istorijske oluje, navela je agencija AFP.

Američke vlasti su saopštile da su šest smrtnih slučajeva "moguće povezana sa uraganom Harvi", nakon što je prethodno navedeno da su u oluji stradale tri osobe, piše Frans pres.

AP navodi da su u oluji stradale najmanje tri osobe, uključujući ženu koja je poginula u ponedeljak u gradu Porter, severoistočno od Hjustona, kada je usled nevremena oboren hrast na njenu prikolicu.

Ipak, zvaničnici su upozorili da opasnost još nije prošla, i da bi zaliv ponovo mogao da se suoči sa tropskom olujom.

Uragan Harvi, najjači uragan koji je pogodio SAD od 2005. godine, udario je američku obalu kod Teksasa, u noći od petka na subotu jačinom vetra od 205 kilometara na sat, i kretao se duž obale.

Uragan je tokom subote oslabio na tropsku oluju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POPLAVE U VISINI KROVA Hjuston potpuno paralisan nakon oluje

Izvor: Blic, 29.Avg.2017

Poplave na ulicama Hjustona dostigle su visinu krova jednospratnica, a spasioci čamcima, kamionima i helikopretima pomažu ljudima u poplavljenim oblastima širom grada posle oluje Harvi...Američki predsednik Donald Tramp, koji će danas obići ugrožena područja, obećao je da će federalna vlada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.