Poplave na Balkanu: Izlile se reke širom regiona, najkritičnije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, policajci nosili ljude u Novom Sadu

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 12:16

Poplave na Balkanu: Izlile se reke širom regiona, najkritičnije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, policajci nosili ljude u Novom Sadu

Meštani i spasilačke službe danima pomažu ugroženima.

Obimne kiše i nestabilne vremenske prilike pogodile su Balkan sredinom maja 2023. godine.

Reke Una i Drina u Bosni i Hercegovini na najvišem su nivou, a situacija je kritična i na vodotocima u Hrvatskoj i Srbiji.

I mesto Koceljeva u Mačvanskom okrugu u Srbiji je pod vodom.

Posle obilne kiše koja je pogodila Novi Sad, drugi najveći grad u Srbiji, u sredu uveče, kada su mnoge ulice bile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poplavljene, situacija je stabilna i većina ulica je prohodna za saobraćaj, saopštile su lokalne vlasti.

Policajci su pojedine ljude, zarobljene u vodi u Novom Sadu, nosili na leđima.

Poplave su pogodile i severni italijanski region Emilija-Romanja, gde je poginulo najmanje devet ljudi, saopštile su vlasti.

Evakuisano je oko 10.000 ljudi, a neke su helikopterima spasavali sa krovova.

Zbog obilnih padavina i poplava, otkazana je i trka Formule 1 za Veliku nagradu Italije koja je trebalo da bude vožena za vikend na stazi Imola u Monci.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.