Izvor: RTS, 04.Apr.2021, 10:55

Poplave i klizišta u Indoneziji i Istočnom Timoru, poginulo više od 30 osoba

U poplavama izazvanim olujnim pljuskovima koje su pogodile ostrvo Flores u Indoneziji poginule su najmanje 23 osobe. Povređeno je devet ljudi, a pet osoba je nestalo. U Istočnom Timoru u klizištu život izgubilo osam ljudi.
Najmanje 49 domaćinstava pogođeno je poplavama na ostrvu Flores, koje pripada Indoneziji, saopšteno je iz službe za upravljanje katastrofama BNPB.

"Desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuća je zatrpano blatom u selu Lamanele. Pojedine kuće je odnela poplava", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.
Dodaje se da se srušio most na ostrvu Adonara, gde se spasioci bore sa pljuskovima, jakim vetrom i morskim talasima. 
Klizište u Istočnom Timoru odnelo osam života U susednom Istočnom Timoru, osam ljudi je poginulo zbog klizišta u predgrađu glavnog grada Dilija, prenela je državna agencija Tatoli.

"Trenutno smo usredsređeni na to da na bezbedno prebacimo starije žrtve, decu i trudnice", kazao je državni sekretar za civilnu zaštitu Istočnog Timora Hoakim Gusmao.
Kako je očevidac naveo za Rojters, među žrtvama je i dvogodišnje dete, ali zvaničnici civilne zaštite to nisu potvrdili.
U Diliju su jaki pljuskovi i duva jak vetar. U gradu nema struje, a poplavljena je i predsednička palata. 
Na objavama na društvenim mrežama mogle su da se vide snimci srušenih zgrada i vozila koje je odnela voda.
Prema prognozama, ne očekuju se bolje vremenske prilike.
Meteorološka agencija Indonezije je navela da se tropski ciklon približava južnom delu provincije Nusa Tengara i severnoj obali Istočnog Timora i da bi mogao u tom delu da donese još padavina i vetra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U poplavama i klizištima u Indoneziji stradale najmanje 23 osobe

Izvor: Beta, 04.Apr.2021

Najmanje 23 osobe su poginule u klizištima i poplavama koje su izazvale obilne kiše na istoku Indonezije, saopštila je danas agencija za prevenciju katastrofa.Najteža situacija je u selu Lamenele u istočnoj provinciji Nusa Tengara gde je vodena bujica pogodila skoro 50 kuća a spasilačke ekipe...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.