»Poplava ljubavi« za obnovu obdaništa

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Poplava ljubavi« za obnovu obdaništa

BEOGRAD U organizaciji pozorišta "Atelje 212“, u Svetogorskoj ulici, održava se vanredna, ljetnja manifestacija "Ulica otvorenog srca – Poplava ljubavi“, gde će svi Beograđani moći da pomognu u sakupljanju sredstava za obnovu obdaništa u gradovima, koji su najteže pogođeni tokom majskih poplava u Srbiji, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Kupovinom specijalnih narukvica "Poplava ljubavi“ od 100 dinara (oko jednog evra) pomoći će se obnova obdaništa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Svilajncu, Paraćinu, Valjevu i Obrenovcu.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je istakao da je kao gradonačelnik Beograda ponosan na broj okupljenih Beograđana.

"Okupili smo se iz razloga koji je humanitarnog karaktera i zato vas pozivam da kupite narukvice, s obzirom da će prihod od toga biti upotrebljen za kupovinu onoga što je najpotrebnije za mališane u Obrenovcu, Paraćinu, Svilajncu i drugim gradovima Srbije, koji su bili pogođeni nedavnim poplavama“, rekao je gradonačelnik Beograda.

Navodeći da je srećan zbog pokazivanja solidarnosti Beograđana u teškim trenucima za druge, prvi čovjek glavnog grada Srbije je rekao da "ono što je značajno jeste što je među prisutnim mnogo mališana".

"Najlepše je kada decu učimo da budu dobra, solidarna, da pomažu drugima i kada ste u okruženju gde je pozitivna energija i gde je puno dobrih ljudi, onda se i lepše osećate", istakao je beogradski gradonačelnik. 

Manifestaciju "Ulica otvorenog srca“ inicirao je i organizuje već 26 godina pozorište "Atelje 212“, svakog 1. januara. Sve je počelo sa glumcima "Ateljea 212", koji su u Srpskoj kafani zamenjivali konobare i služili goste i tako uz druženje započinjali Novu godinu.

Na taj način je nastao praznik Beograda, koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.